Nous sommes Hugo et Marijke, les maîtres de Jula, un LA pure. Elle est un petit standard avec une Wij zijn Hugo en Marijke, de trotse baasjes van Jula, een pure AL, kleine standaard met een zwarte wavy-fleece vacht.

Jula is onze eerste ALD, maar zeker niet onze laatste. Waarom we kozen voor een ALD? Tja, ik probeer het uit te leggen.

Onze vorige hond was Mika, een prachtige zwarte Labrador, die we toen ze 18 maanden was uit een asiel haalden. Het was niet altijd evident om een reeds volwassen hond, die de nodige negatieve ervaringen had gehad, in te passen in ons gezinsleven. Maar haar intelligentie en goede inborst gecombineerd met onze liefde en volharding maakten van Mika een prachthond.  De dag waarop we haar moesten laten inslapen, 12 juni 2016, was dan ook een heel trieste dag voor ons. Mika werd net geen 14 jaar.

Het huis was leeg zonder haar en stilaan groeide het verlangen naar een andere hond. Een labrador was zeker een optie, vooral omwille van die ongelooflijke “will to please”. Maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het voortdurende haarverlies van een labrador me af en toe op de zenuwen werkte. Ik liep bij wijze van spreken de hele dag met de stofzuiger rond en dan nog had ik voortdurend een “harige” vloer. Met rondkruipende en op de grond spelende kleinkinderen, niet echt een geschenk. Ik droomde van een hond die qua karakter op een Labrador leek maar die niet ruide. Googlen dus maar. En zo kwam ik bij de Australische Labradoodle terecht. We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben ons suf gelezen over het ras, bonafide fokkers, vachtonderhoud, … en we kwamen uit bij de Gelderse Doodles in Didam . De wachtlijsten voor een pupje waren en zijn lang. Vooral wanneer je een pupje wil van een fokker die aangesloten is bij ALAEU. Maar dat was voor ons een vereiste om te voorkomen dat we een kat😊 In een zak kochten.

En op 11 november kregen we het verlossend bericht: mama Faydee  en papa Brownie hadden een mooi nestje gekregen. Van de 9 pupjes was er ééntje voor ons! Een schattig, zwart teefje: Jula. 

Wase Australische Labradoodles